• Gratis levering in België & Nederland vanaf € 50
  • Bestel voor 20:00: Volgende weekdag geleverd in België & Nederland
  • Gratis gepersonaliseerd kaartje

Verzendbeleid & Richtlijnen

Verzendbeleid & Richtlijnen

Barú NV zet zich in om u de beste producten en een superieure klantenservice aan te bieden. We doen ons best om ervoor te zorgen dat elk besteld artikel op een vlotte manier geleverd wordt en in uitstekende staat geleverd wordt.

 

We maken gebruik van professionele koerierdiensten zoals Bpost, DPD, PostNL, UPS en DHL om onze pakjes te leveren.

Doordat we dagelijks een groot aantal pakketjes verzenden naar landen in Europa, zijn we in staat om premium verzendservices aan te bieden tegen zeer competitieve prijzen.

We bieden levering aan van maandag t.e.m. vrijdag in Europa. Levering op zaterdag bieden we op dit moment enkel aan in Nederland.

 

Gelieve de de volgende richtlijnen en suggesties aandachtig na te lezen zodat we uw zorgvuldig geselecteerde product zo goed mogelijk kunnen leveren.

 

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!

Onze klantendienst helpt je graag verder.

1 Richtlijn voor het afleveradres

Gelieve alle velden te vervolledigen.

  • Een telefoonnummer is verplicht. Gelieve het telefoonnummer te noteren zonder spaties en zonder de landcode. Als het afleveradres geen postcode heeft, gelieve dan ‘nvt/ te noteren in het veld ‘postcode’
  • Een handtekening is meestal verplicht bij de aflevering. We leveren tijdens werkuren. Bezorg ons daarom liefst een adres waarvan je weet dat de ontvanger, of een ander volwassen persoon, aanwezig zal zijn om de levering in ontvangst te nemen. In sommige landen zal de koerier het pakket voor de voordeur zetten of aan een buurman/-vrouw wanneer dit gevraagd worden in het opmerkingenveld. We kunnen echter niet garanderen dat de koerier deze instructies effectief zal volgen.

Wanneer je een pakket stuurt naar een ziekenhuis of een bedrijf, zal het pakket aan de receptie aangeboden worden. De naam van de ontvanger staat op de doos, zo kan de ontvanger ook geïnformeerd worden.

Speciale richtlijnen :

  • We kunnen niet leveren op postbusadressen of militaire adressen.
  • Producten zullen geleverd worden van maandag t.e.m. vrijdag, met uitzondering van publieke feestdagen.
  • Levering in Frankrijk is enkel mogelijk op het vasteland, niet op de overzeese gebieden.  
  • Levering in Spanje is enkel mogelijk op het vaste land, niet op de overzeese gebieden of eilanden (Balearen en Canarische Eilanden).

Douane en Rechten

ontvangers zullen nooit taxen of douanekosten aangerekend worden. Het bedrag van jouw bestelling omvat taxen en douanekosten, BEHALVE wanneer we uitdrukkelijk vermelden dat taxen en douanekosten toch verrekend zullen worden. De kosten worden duidelijk in het winkelmandje en de orderbevestiging gecommuniceerd.

Voor verzendingen buiten de Europese Unie is het mogelijk, maar eerder uitzonderlijk, dat de douane jouw pakket voor fysieke inspectie eruit haalt. Dit kan een vertraging veroorzaken van 24 tot 72 uur. We kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Op dit moment bieden we echter geen verzending aan buiten de Europese Unie.

Verantwoordelijkheden

We zijn verantwoordelijk voor de tijdige levering van jouw pakket in overeenstemming met de geselecteerde verzendmethode.

We zijn echter niet verantwoordelijk voor mislukte leveringen wannneer :

  1. De klant een fout, onvolledig of verouderd adres geeft
  2. De ontvanger van het pakket op vakantie is of niet beschikbaar is

Wanneer de koerierdiensten een pakket terug moet sturen naar BARÚ door één van de bovengenoemde redenen,  zal de klant mogelijk de kosten voor verzending en afhandelingen dienen te betalen alsook een bijkomende kost van 20.00 voor de retour- en annuleringskosten. We rekenen geen bijkomende kosten aan voor het product zelf, tenzij we het product niet meer kunnen gebruiken.

Barú zal het pakket opnieuw versturen naar een nieuw adres op vraag van de klant wanneer de klant akkoord gaat met het betalen voor de verzending en afhalingen voor een nieuwe poging. In dit geval zal er geen bijkomende kost van 20.00 euro aangerekend worden voor retour en annulatie.

Wanneer het pakket ondanks meerdere afleverpogingen niet afgeleverd kan worden, en het niet mogelijk is om de ontvanger te contacteren, en in het geval dat het pakket beschadigd is of de goederen bedorven zijn bij de retour, dan zal Barú niet verantwoordelijk zijn om de klant terug te betalen of om een nieuw pakket te versturen. De klant kan een nieuwe bestelling online plaatsen.

Verzendmethodes en Verplichtingen

We bieden enkel levering aan huis aan.

Levering binnen 1 dag

We gebruiken een professionele koerierdienst om jouw pakket te leveren op of voor de gevraagde leveringsdatum.

Wanneer de ontvanger niet aanwezig is, dan zal de koerierdienst een boodschap achterlaten of het pakket afgeven bij een buurman/-vrouw.

“levering binnen 1 dag” pakketten zullen met prioriteit geleverd worden. We raden aan om het pakket te versturen naar een bedrijf aangezien in de meeste gevallen een handtekening vereist is.

Deze optie is momenteel enkel mogelijk binnen België.

Internationale verzendingen binnen Europa duren gemiddeld 2 – 4 werkdagen.

 

2 Landen waarnaar we verzenden

Op dit moment bieden we levering aan in volgende landen :

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Hongarije, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden.

 

3 Verzendkosten

Je kan hieronder de kosten voor levering per land terugvinden, alsook wanneer gratis levering van toepassing is.

Destination Shipping costs Free shipping from
Belgium € 5 € 50
Germany € 7 € 50
France € 7 € 50
The Netherlands € 5 € 50
Luxemburg € 7 € 50
Austria € 12 € 60
Ireland € 12 € 60
Hungary € 15 € 70 
Portugal € 12 € 60
Denmark € 9 € 60
Spain € 12 € 60
Sweden € 12 € 60
Italy € 15 € 70
Finland € 15 € 70
Bulgaria € 15 € 70
Czech Republic € 15 € 70
Estonia € 15 € 70
Greece € 15 € 70
Croatia € 15 € 70
Latvia € 15 € 70
Lithuania € 15 € 70
Malta € 15 € 70
Poland € 15 € 70
Slovenia € 15 € 70
Slovakia € 15 € 70
Cyprus € 15 € 70
Romania € 15 € 70


4 Algemene Voorwaarden

Lees de Algemene Voorwaarden en het Privacy & Cookie beleid.

 

Laatste update 07/03/2023