• Gratis levering in België & Nederland vanaf € 50
  • Bestel voor 20:00: Volgende weekdag geleverd in België & Nederland
  • Gratis gepersonaliseerd kaartje

Recept // De beste Vanille Chai Koekjes

Ben je net zoals wij dol op onze Vanille Chai Latte? Geniet er dan nu op een andere manier van met deze heerlijke Vanille Chai Koekjes! Perfect chewy met een knapperige rand en een simpel maar onweerstaanbaar glazuur. Geniet van warme kruidige zoetheid bij elke hap!

 

Shop Vanilla Chai Latte Poeder

Wat je nodig hebt

Voor ongeveer 25 koekjes:

 

  • 330 g bloem 
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel grof zout
  • 5 theelepels vanille chai latte poeder
  • 220 g donkerbruine suiker
  • 115 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 80 ml melasse of kandijsiroop

 

Voor het glazuur:

  • 60 g poedersuiker
  • 30 g vanille chai poeder
  • 15 ml (of een beetje meer) melk
  • 15 ml melasse of kandijsiroop

Hoe je het maakt

Stap 1: Meng de bloem, baksoda, zout en vanille chai poeder in een middelgrote kom.

Step 2: Klop in een grote kom de bruine suiker en boter licht en luchtig (ongeveer 3 minuten) met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid . Voeg het ei toe en klop tot het helemaal opgenomen is in het mengsel. Voeg 80 ml melasse of kandijsiroop toe tot het net gemengd is. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk aan het bloemmengsel toe. Wanneer je een stevig deeg hebt, vorm je met je handen een grote bal en pakt in in vershoudfolie. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Step 3: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol ongeveer een eetlepel deeg tussen je handpalmen tot gladde ballen en leg ze op de bakplaat, met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.

Step 4: Bak de koekjes tot ze net stevig zijn aan de randen, gedurende 9-12 minuten (9 voor zachtere koekjes, 12 voor knapperige koekjes). Laat de koekjes ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Step 5: Herhaal met het resterende deeg en gebruik steedsnieuw bakpapier op de bakplaat.

Step 6: Klop in een middelgrote kom de poedersuiker, vanille-chai poeder, melk en 15 ml melasse of kandijsiroop tot een gladde massa. Het glazuur moet heel dik en glanzend zijn, maar nog steeds gietbaar. Voeg indien nodig meer melk of water toe, 15 ml per keer, tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Giet het glazuur over elk koekje en bestrooi met een beetje vanille chai poeder.

Step 7: Genieten!