• Gratis levering in België & Nederland vanaf € 50
  • Bestel voor 20:00: Volgende weekdag geleverd in België & Nederland
  • Gratis gepersonaliseerd kaartje

Recipe // Marmer Matcha Cake

Dit recept is speciaal voor alle Matcha lovers! Deze twist op de klassieke marmercake is het perfecte baksel om de lente goed in te zetten. 

 

Shop Matcha Latte


 

Wat je nodig hebt

  • 4 eieren

  • 160 g suiker

  • 250 g zelfrijzende bloem

  • 160 g boter (op kamertemperatuur)

  • 2 grote schepjes Matcha Latte poeder (ongeveer 40gr)

     

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 175°C en vet en bebloem een cakevorm.

  2. Klop in een mengkom de boter en suiker samen tot het licht en luchtig is. Voeg de eidooiers toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.

  3. Scheid de eiwitten van de dooiers. Zet de eiwitten even apart en zeef de zelfrijzende bloem in een aparte kom.

  4. Voeg de gezeefde bloem toe aan het romige botermengsel en spatel het voorzichtig door met een houten lepel tot alles net gemengd is. Pas op dat je niet te veel roert!

  5. Verdeel het beslag gelijk over twee kommen. Klop in een van de kommen je matchapoeder naar smaak erdoor.

  6. Klop de eiwitten stijf met een garde.

  7. Vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door elk beslag apart. Doe dit voorzichtig, lepel per lepel, tot alles ongeveer gemengd is.

  8. Hier komt het leuke gedeelte! Schep lepels van zowel het gewone als het matcha beslag afwisselend in je ingevette cakevorm. Gebruik een eetstokje of mes om voorzichtig de beslagen door elkaar te draaien, zodat er een prachtig gemarmerd effect ontstaat.

  9. Plaats je cake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

  10.  Zodra de cake gebakken is, haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt. En voilà! Een prachtige matcha marmercake die perfect is voor elke gelegenheid.